jump to navigation

The Beauty of The Beast October 14, 2008

Posted by sputera in Gallery.
3 comments

Aku nak mengucapkan tahniah kepada owner motor nih kerana mempunyai sebuah motor MZ 125SM yang betul2 lawa. Dengan theme KTMnya, dia berjaya menipu semua org… Hahaha… Kudos to the ownwer… Motor ko mmg lawa…

Kepada owner baru, ko adalah org yang paling bertuah sekali…. Motor cantik!!!!

MZ dengan tema KTM

Memang lawa btul...

Memang lawa btul...

Rim hitam??? Slurrrpp...

Rim hitam??? Slurrrpp...

Taillight nih aku percaya berasal dari model KTM EXC... Lawa siot...

Taillight nih aku percaya berasal dari model KTM EXC... Lawa siot...

Untuk pengetahuan, motor nih untuk dijual dengan harga RM6600. Sesiapa yang berminat boleh hubungi Nasry 0175581730/0124530148 dan lokasi nih di belah Utara, Kangar-lor Star.

Maklumat lanjut boleh check kat http://www.mudah.com.my/vi/1273509.htm?ca=11_s

Advertisements

DIY Body Sticker oleh Fooqaw September 24, 2008

Posted by sputera in Make Over.
add a comment

Proses DIY ini dilakukan oleh salah seorang pemilik MZ iaitu, Mr. Fooqaw. Atas dasar motor beliau yg langsung xde body sticker, so, dia nak buat sendiri la.

Buat permulaan, apa yang diperlukan oleh beliau ialah gambar rujukan. Tak kirala motor apa pun asalkan kita minat dengan design motor tuh, ikut jer. Pilihan Mr. Fooqaw ialah :-

Suzuki DRZ

Suzuki DRZ

Proses dia dimulakan dengan mangambil potongan shape motor MZ. Bhgn yang perlu kita tampal untuk motor kita. Proses nih menggunakan surat khabar sahaja.

Potongan surat khabar ditampal pada bhgn belakang stiker.

Potongan surat khabar ditampal pada bhgn belakang stiker.

Confirmkan atau pastikan potongan surat khabar tersebut dengan menampal pada coverset (shroud).

Kedudukan potongan yang tepat.

Kedudukan potongan yang tepat.

Bila dah confirm, potong sticker tersebut mengikut potongan surat khabar.

Sticker yang sudah dipotong

Sticker yang sudah dipotong

Bahagian terakhir dengan menampal sticker tersebut pada keseluruhan coverset. Pastikan buat dengan teliti supaya hasilnya memuaskan.

Tadaaa.... dah siap dah...

Tadaaa.... dah siap dah...

Segala kos dan peralatan yang diperlukan seperti berikut:-

  1. Sticker = RM15
  2. Surat khabar = free.

MZ 125 Member’s Gallery September 4, 2008

Posted by sputera in Gallery, Make Over.
5 comments

Berikut merupakan koleksi beberapa owner MZ 125 SM/SX yang telah di ‘make up’ dengan design yang amat menarik.

Layan……………………

Forum Baru August 14, 2008

Posted by sputera in Make Over.
2 comments

Di sini aku nak ajak koramg semua penunggang scrambler di Malaysia utk aktif berbicara di dalam forum baru di :-

www.scramriders.co.cc

Disebabkan ramai member2 scrambler yang dah kena ban dia forum MBC, mari kita lupakan MBC…. MBC khas utk owner motor2 besar jer… Jom, jgn memalu…

MZ vs KTM August 13, 2008

Posted by sputera in Gallery.
4 comments

Sape kata MZ tak power macam KTM??? Hehehehe…. nak power mmg susah la… tp, kalo folo no hal…

Nih antara koleksi MZ aku ngan 2 bijik KTM 200EXC. Offroad sekitar Nilai, tetapi keadaan muka bumi macam kat Erzberg siot!!!!

Erzberg : http://www.enduroaterzberg.com/

Amacam???

Amacam???

Trail berbukit nih tak ubah seperti Erzberg

Trail berbukit nih tak ubah seperti Erzberg

Bersama 2 orang member aku, Fendi n Azuan.

Bersama 2 orang member aku, Fendi n Azuan.