jump to navigation

For Sale

1) Kemeja krew KTM (SOLD OUT)

KTM Crew Shirt

KTM Crew Shirt

Hubungi aku, sputera di 013 385 9400

2) RIM SM & SX

Sila hubungi, Akim di 012-6990379.

3) Offroad & Safety gear

Sila hubungi, Chegu aka xdirtfreak at 012-2955370

Advertisements

Comments»

1. fooqaw - August 9, 2008

aku ade hand protector nak jual..tak penah pakai.
aku beli rm60..

cuma 1 bracket je hilang..lain sume ada

Harga jual = RM40

0192238700

2. adi - August 12, 2008

korang nak design baju t-shirt x?
aku ada buat design, xde la lawa sangat, aku ngat nak wat sendiri, tapi xde masa, nak hantaq kedai paling kurang kene buat 30 helai…

3. delarocha - August 12, 2008

aku nk beli..rm 40 eh..yg jenis macam mana? email gamba kt aku japan_univ@yahoo.com

4. fooqaw - August 13, 2008

aku dah email..check your inbox dude

5. Yen - September 17, 2008

Alo kwn2 aku nk cari carb ori Mz 125 SM 2nd hand…. ada anyone nk jual??

6. Yen - September 18, 2008

Ok thanx sputera. klu cun ok je.

7. ahmad - September 18, 2008

helo geng.. nak tanyer… bpe arge rim blakang sx (18).. sbb akunyer rim dah hancur… mnta tlong… bg arge baiknyer…

8. sputera - September 21, 2008

Yen,

Happy searching….

Ahmad,
Bleh contact Hakim aka motokoto aka redstyle666… kot2 dia bleh jual rim blakang sahaja…. bleh refer kat forum scramriders.

9. juk - December 3, 2008

nk bli mz 125 sm/sx..
sape nk jual??

10. ken - December 27, 2008

aku mencari mz 125..
adakah sapa2 mahu menjualnya? 😦
around 3k ke 😀

11. ken - January 12, 2009

ok dah dpt 😀
leh la join korang sumer neh? 😀

12. jai bentong - January 13, 2009

mana nk dpt brg2 motocross yg murah2 ek?
1.boot
2.baju + seluar
3.peralatan safety

13. skazi - January 17, 2009

ola bro,gua nak cari crankshaft mz second,klu ada alo gua bro

14. king lee - January 20, 2009

halo yen, saya ada spare carburator MZ125sm. jika minat email aku di desmosedici1118@yahoo.com

15. shafiquesharif - February 3, 2009

nak tanyer pasal timing-chain…
pomen aku kata susah nak dapat skang nie…
sapa2 bole tolong aku…
n then….rim mmg kene pakai MZ punyer ke..??
ada yg lain tak bole sarong..??

sputera - February 4, 2009

Rim SM ker SX??? Then rim tuh gelung sahaja or termasuk skali ngan jejari n hub???
Kalo hub, mmg kena pakai MZ punyer… susah nak dpt… bleh modi tp setakat nih x jumpa hub motor lain yg bleh masuk…

kalo gelung jer, bleh pakai BKZ punyer… tp, well known, gelung MZ nih tahan lasak… kuat n kukuh…

16. shafiquesharif - February 5, 2009

aku skang nie SX nak tukar jadi SM arr..
hurm….nak makeup MOTARD arr moto aku…ada sape2 nak trade ke tolong carikkan bole..??? aku nak satu set arr…jari-rim-hub
satu je pon ok arr…nak depan jer…blakang dah ok dah size die…

17. jai bentong - February 6, 2009

aku ada menjual stand custom utk motocross. kpd sape2 berminat, bley tgk kt website http://www.scramrider.com
harganya cuma RM100 sahaja.

18. ken - February 6, 2009

sapa ada tau kt ner leh cari getah pelapik rantai dkt swing arm tu eh…aku pnya da haus daa pasal owner asal pakai braket, skang da buang daa…plz

19. zamzurinor - June 23, 2009

mane nak cari mz 125 scram
rase2 kat kedai motor ader jual xyg baru..
harga mz125 jenis scram rase2 berapa
sesapa ade info..tolong e-mail aku
zamzurinordino@yahoo.com
mysapace aku pon same…

20. shah - June 26, 2009

Alo sume,aku nk mntk info dr korg yg bpngalaman dlm me-modified mz 125 sm.untuk info,aku ade sbijik n pakai da staun lbih dah,sjak pkai moto nieh,aku slalu x puas ati ngan klajuan yg die bleh pegi,dlm 120-130km/s je n oleh sebab itu aku bniat nk mod skit la moto nie untuk mmuaskan nafsu aku nieh.so,aku nk mntk info n pndapat la dr korg yg arif bab2 125sm nie,agak2 ad x pformance part yg aku bleh dptkn dr mane2 kdai?aku ad dgr yg ad owner msuk enjin kips kt mz n kalo bt mcm 2 bole dpt hasil yg baik aku memg igt nk bt sbb da x thn da kene tapau ngan 125z…so ape korg pnye pndapat?ad enjin moto laen x yg muat ngan moto ni?cam enjin scram dr yamaha ke…pliz,aku meg appreciate korg pnye pndapat.thanks.

21. men - October 19, 2009

saya ada mz125sm, tapi enjin ada problem, jalam2 mati sediri? tekan minyak enjin bunyi kuat? sesiapa boleh tolong repair, bagaimanakah adjust timing? pls mail (sm.111287@yahoo.com)

22. NURIQMAL - November 10, 2009

AKU NAK MOTO FREE SATU BODOH!!!!!!!!

23. haha - November 10, 2009

ko ade masalah ke iqmal…

24. Eddy - November 10, 2009

Aku ingat nak tukar MZ 125SM ke Kawasaki KLX 150 pasal dah susah nak dapat part. Itu pun tak pasti munking jual MZ 125 SM aku atau tak jual tapi yang pasti aku nak beli Kawasaki KLX 150

25. zahier firza - December 7, 2009

saya ingin mencari mz 125sx/sm yg dalam 3k
urgent
dah lama minat scrambler
sampai sanggup nak jual kereta

26. ken kusanagi - December 8, 2009

aik ko zahier, org sibuk nk jual MZ ni ko nk beli lak…hu2
pecayala nnti ko akan menyesal bli MZ skang…
baik bli Kawa KLX150, kumpul wit sket g ke…byr downpayment ke…lagi berbaloi sgt

27. sputera - December 8, 2009

heh…… btul kata ken tuh…. walaupun aku suka sgt ngan MZ, tp aku terpaksa jugak jual….

skarang nih, byk bike yg reliable…. BKZ tuh, kalo make up, mmg lawa abis…..

Tp, kalo sanggup tunggu tahun depan, Scramriders.com akan bawak masuk bike motard….. 250cc….

28. kento - December 8, 2009

btuika sputera

sputera - December 8, 2009

yup…. btul…..

MZ dah wujud sejak 2002…… design dia x berubah….. teknologi pun x berubah….

29. zahier firza - December 8, 2009

tapi betul2 minat mz haha
kalau tak tak de la tanya
klx memang cun tapi tak mampu la beb
baru student lg
sape2 nak jual roger la 😛

30. kenshihimura - December 9, 2009

ooo…ok…
tp nnti klu da bli jgn nyosal udah la ea…
lg satu..klu bli MZ skrg ni, ibarat membuang duit di daun keladi ajo la…eh, membuang duit kedalam sungai kot…
nnti da rosak skali,pstu parts da xde..baru bro tau saket n pening pale die..
kitorang bekas2 MZ riders sndiri yg advice klu bro xnk dgr no prob hehe

31. zahier firza - December 9, 2009

ala damn..
terase sedih pulak
kalau ex mz riders pn dah ckp mcm tuh dah tak boleh nak bantah lerr
adoi

😦 😦 😦

32. zahier firza - December 9, 2009

NAK JUGAK!!!!!

33. sputera - December 9, 2009

Hahahah… ok…ok….. takpe. Boleh beli MZ….

bab wear n tear tuh stended la… parts senang carik sbb bleh kacuk ngan kebanyakan motor Yamaha….

Tp, kalo bab engine, mmg susah la…. so, kalo nak carik MZ, carik engine yg reliable….. nak tau senang jer….

Start motor tuh. Tekan starter jer, tak yah pulas throttle. kalo senang start, kira ok la…. tp, kalo nak start pun dah susah, lupakan jer….

34. zahier firza - December 9, 2009

nice…hopefully dalam masa terdekat ni jumpa lah sebijik
amin amin

35. ono - December 11, 2009

ade x nak jual disc depan mz 1set pump ngn hub?

36. fendy - January 14, 2010

salam…
sy ingin mencari mz scrambler 125..
price dlm 5k below..
im newbie…

hoho - January 15, 2010

[quote]ooo…ok…
tp nnti klu da bli jgn nyosal udah la ea…
lg satu..klu bli MZ skrg ni, ibarat membuang duit di daun keladi ajo la…eh, membuang duit kedalam sungai kot…
nnti da rosak skali,pstu parts da xde..baru bro tau saket n pening pale die..
kitorang bekas2 MZ riders sndiri yg advice klu bro xnk dgr no prob hehe

[/quote]

37. zaki - January 21, 2010

sapa2 yg nak jual one way mz125sm,rim aloi 17 inchi kaler itam/silver/emas-call 0195054473…zaki

38. awe Qlate - April 6, 2010

sesape ade info @ nk jual bearing 1 way 125 sx,sila bg tau…
ssah btul nk dpat ni,peg kdai pun jnji jer mnis,bl oder brg ssah dpat lak..
4 bulan tersadai kdai..
engine ape bleh msuk kat moto ni…LC 135 bleh x?
ade info call @ sms 0199631456

39. HANEL - May 13, 2010

ingin mencari scramler yg harga around rm 6000…klu bleh brand HONDA….CPT2 EMAIL SYA K….

40. akif - September 22, 2010

sesiape yg mencari one way bearing sy ada baru…tp harga sekarang Rm 1200..berminat boleh hubungi sy 0177150306 akif..JB

sunu - February 21, 2013

ada lagi tak bearing starter?

41. sarpien - May 8, 2011

Guys, ader saper2 nk tolak motard rim 17″ mz tak, klo bleh + tayor skali.

42. sarpien - May 8, 2011

Guys, ader saper2 nak jual rims motard mz 17″ X? klo bleh skali tayor. aku nak motardkan motor aku yg lame tersadai nih. rege kasi la baek punye.

bleh contact/Pm sapien @ 017 6663424

43. labi - May 26, 2011

ade moto MZ nk jual x

ahmad - June 21, 2011

aku nak jual yg tak bergerak… geran ada.. roadtax je takde.. mau contact aku 0192695924

44. Empires and Allies Guide - July 7, 2011

I am comfortable to search out your distinguished manner of writing and not too long ago completed studying via your weblog and I am very impressed. I do have a pair questions for you personally however. Do you suppose you are fascinated by doing a comply with-up posting about this? Will you be going to keep mentioning-to-date as well?

45. mohd zu - April 12, 2012

sy nak jual motor moskito mz.berminat sms/tel 010 – 9167316

46. Afiq - September 12, 2012

mencari mono belakang – baru@second
afiq – 017 3227270(sms)

47. ismail bin ahmad - December 29, 2012

Salam… ada sesapa yg ada spare part mz 125 lg… tlg info 0137220692

rimau - January 16, 2013

sesiapa yg ada moskito lama nak tukar kulit baru..stock ori masih ada ..complete set..rm350..kaler merah putih n gold..
0123996290

48. sahril - October 16, 2013

saya ada set rim MZ125sm, kalau ada orang berminat, nak swap dengan rim SX. (suka sama suka) call 0126977456 sahril

49. sahril - October 16, 2013

jika tuan/puan ada mencari part MZ125sm, boleh call saya. sy baraikan moto. call 0126977456 maklumla, part MZ ni dah semakin pupus.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: