jump to navigation

Update : KTMZ 525 SXC January 13, 2009

Posted by sputera in Modification.
1 comment so far

Update : Start operasi jam 8.30 pg dan tamat pada jam 11.00 pg….

Berdasarkan kepada feedback rakan-rakan yg AMAT MEMBINA, projek diteruskan lagi dengan usaha yang gigih dan berwawasan.

Antara penambahan yg dilakukan pada pagi nih ialah, pegi kedai besi buat bracket dan welding kat frame motor dan potong sedikit piping kat bhgn tengah2….

Dan hasilnya, seperti gambar berikut:-



Note : Projek nih baru selesai 90%…. Perlu lagi 10% untuk bhgn sambungan. Buat masa sekarang aku ikat pakai kain jer…. Tunggu fooqaw update aku pasal hose sambungan…. Aku xnak welding!!!. Selain tu jugak aku kena pastikanperformance bertambah mantap selepas pasang muffler nih….

Tunggu update seterusnya…

KTMZ 525 SXC January 13, 2009

Posted by sputera in 1, Modification.
add a comment

Ni dia………. Masih lagi dalam proses RnD….

Muffler KTM400 dipasang pada MZ 125. So, total aku punyer motor 525cc……..

Dan kini digelar……….KTMZ 525 SXC

Bunyi dia :

Info:

Dari segi performance, aku amat-amat berpuas hati setakat nih. Jika dibandingkan dengan stock muffler MZ, perbezaan yg ketara dr segiu pick up…. Mmg best… cantek….

Onroad plak (jln tar), dgn tayar SX, condition jalan selepas hujan bleh dapat 90km/h…. Sebelum nih dgn stock muffler, dapat gak 90km/h tp condition jalan yg kering….

Cuma yg memeritkan ialah…. telinga aku takleh tahan bunyi dia la…. POWER….

Cuma kekurangan still ada kebocoroan kat bhgn sambungan sbb aku x welding… sayang woo…. lepas nih aku cuba pakai silicone hose yg biasa kereta guna kat intercooler… hope bleh tahan panas…