jump to navigation

Alat Ganti / Aksesori

.: ALAT GANTI :.

1) Oil Filter = RM25 (ori MZ – MZ authorized sparepart Jln. Ipoh) / RM30 (aftermarket mcm Aprillia, KTM – NKS Jln. Sentul).

2) Minyak Itam / 4T = 1.2SAE 15W50API / 1.2SAE 15W40API atau Motul 3100 = RM26

3) Spark plug = NGK CR8E / 0.7mm

4) Clutch cable = Sama dgn model Yamaha RX-S (RM10-14)

5) Spoket+rantai = RM85 (Ren Hup, Kajang), RM110 (U Racing, Nilai)

.: AKSESORI :.

1) Fork protector = RM30/set (model BKZ TT, Bikerz Puchong)
2) Hand guard = RM60++ (plastik, Jln. Sentul), RM120++ (ada besi)
3) Engine cover = RM8.90 (model BKZ TT, Bikerz Puchong)

.: MZ 125 SM/SX Manual :.

Sila download di sini : http://www.mmra.org.uk/marci/mz125/index.html

Comments»

1. Jay - August 7, 2008

CDI : Selagi stok masih ade.

RM400

nasaruddinkombet - January 20, 2012

cdi mz 125 sm ade lg x?

zal - January 20, 2012

Saya ader lg stoknyer bro..lokasi ipoh..016-2534190 … brg2 lain pun ader mainly engine,gearbox parts shj…

nasaruddinkombet - January 23, 2012

starter mz 125 sm ade x ?

zal - January 24, 2012

starter tu one way bearing ker yg kat button tu?

nasaruddinkombet - January 25, 2012

starter yg dkt enjine….

zal - January 25, 2012

Ooo starter motor…ader lg bro…berminat?

nasaruddinkombet - January 25, 2012

cdi msih harge sme ke bro?… starter brape?..klau bli enjin siap ngan starter nye skali ke bro, kalau siap ngan starter skali brape???

zal - January 26, 2012

enjin+gearbox+starter = rm800

nasaruddinkombet - January 26, 2012

hrge cdi plak brape bro??

Zal - January 26, 2012

Cdi sy kasi rm350

nasaruddinkombet - January 26, 2012

2 cdi rm 600 bley??

Ajell - February 9, 2012

Salam, ada lagi tak stok CDI MZ 125 SM?

andrea - April 15, 2012

bro mudguard blakang ade x? yamaha atau acerbis? pm harga 0134620740

nasaruddinkombet - May 23, 2012

bro enjin mz 125 bley pasang kick starter x?

Sabri - October 5, 2012

Salam.. Sproket depan dan belakang ade x? Untuk model SM.. boleh mesej harga kat 019-6134922 (Sabri).

shahrul - November 25, 2012

one way bearing ade lagi x? berape harga urgent!

zairy - December 7, 2012

One way bearing rm1200 lokasi melaka,kalo bminat bleh call
0122059023(zairy)

sunu - February 21, 2013

asalamualaikum,ada tak starter bearing utk moto mz 125.harga paling murah berapa?

sunu - February 21, 2013

asalamualaikum,ada tak starter bearing tuk mz 125?berapq harga?call 0137430371

Amir - February 25, 2017

Pm 0133704046

2. fooqaw - August 8, 2008

Kalau nak tinggi sikit motor..

Tambah bracket bawah absorber ,

Kos = RM25 siap pasang (NKS Sentul)

Jay, ah kit tu mc aritu, aku dah tak sabau aku terus p sentul.. maknanya bracket ko ade kat aku lagi, cuma nut kat ah kit tu.,. nak aku bagi ko balik ke? atau sedekah kat putera kalau die nak?

3. adi - August 8, 2008

ekjos kalau bikin sket ada kacau enjin tak?

4. adi - August 8, 2008

head lamp tu bleh gantikan dengan lainnya tak selain dari yg cam sPutra nye tu?
mudguard pendek sket mana nak cari, cam supermotonye tuh../?

5. sputera - August 8, 2008

Adi,

Kalo bikin ekzos, setting asal lama kelamaan akan lari ckit… Nak sesuai dgn ekzos baru. Lepas tu kalo tukar balik ke ekzos asal, akan rasala mcm mana… gegar ckit. Ini pengalaman sorang owner MZ, “cucudatok”. Bleh tanya dia kat forum MBC.

Head lamp plak bleh pakai pelbagai jenis. Nak ckp pun susah sbb byk sgt. Tak kisah.

Mudguard kalo nak, bleh kontek aku. Ari tuh aku dpt mudguard supermoto Acerbis. RM100.

6. fooqaw - August 9, 2008

putera..

aku nak book mudguard tu..sekali lampu belakang ke?

7. sputera - August 9, 2008

mudguard tuh mudguard depan. bkn belakang…

8. adi - August 11, 2008

kita jumpa awal blan 9 sputera, aku balik salak… kalau mudguard tu ada lagi blan 9 aku angkat…

9. adi - August 11, 2008

kalau aku nak upload gambau aku, bkn gambau aku…. gambau moto aku… kat dalam nih xbley ke? ashiik gambau moto ko jeee sputera…. aku nak gak tengok pic moto si foooqaw, JayXz tuh dan lain2..

10. sputera - August 11, 2008

email ler gambar ko kat aku… suriasah_putera@yahoocom

11. amykamen555 - August 11, 2008

fork protector macam mana mau masuk? aku tnya member aku kene custom tapak. btol ke? suka btol aku jmpa ramai member2 baru yg kaki mx nie. hihihihi

12. fooqaw - August 11, 2008

suriasah, mudguard ade kaler ape??

camne dgn projek sticker ko? ade update? atau ko nak sembur lain?

13. adi - August 12, 2008

fork protector tu aku rasa x sesuai pada MZ, sbb yg nak di protec belah atas…, kalau tukaq fork cam BKZ baru sesuai masuk fork protector… kalau ada modal dah aku tuka fork MZ aku nihh kpd BKZ atau yg sewaktu dgnnya…

Amir Gts96 - September 16, 2016

kalau clutch plate bkz tt160 boleh masuk clutch plate moto lain tak?

14. sputera - August 12, 2008

fooqaw,
mudguard x sure kaler aper. ari tuh kaler oren. kali nih x sure la.

adi,
mmg x sesuai pun. tp, sekadar nak cantikkan motor apa salahnya. aku plan nak protect fork tuh pakai tiub tayar jer… jimat kos dan mudah… nanti aku try buat…

15. amykamen555 - August 13, 2008

hahahaha.. guna getah tiub seh. gempak2! mana nk cari coverset baru ya? nk buat spare. utk pakai on the road. yg skrg ni nk buat offroad kasi calar balar pun tkp. πŸ˜€

16. adi - August 13, 2008

ko potong papan lapis cantek2, buat custom coverset… huhu… pastuh ko lapik kain batik, tarik tegang2 kasi nampak macam air brushH… ;P

17. sputera - August 13, 2008

Hahaha…. pegi jer memana yang bleh buat custom seat, diorg bleh buatkan…

18. amykamen555 - August 14, 2008

adi: hahahha.. sengal dow. pakai plywood buat coverset. sat lagi cross river kembang cover set. moto pun jadi berat takung air. hahahahha

sputera: aku nk cari coverset, cover seat aku tanak tukar :D. cover seat mz yg standard la paling best. kene hujan tk basah. hihihi

19. sputera - August 14, 2008

takde jual dah kot coverset tuh… ntahla….

sedangkan masa service center blum tutup, harga coverset RM600… ada brani???

20. amykamen555 - August 14, 2008

pergh! mahal btol.
takde bran aku itu mcm. menggigil poket aku dgr harga dia.
hahahahhaa

21. ska - August 22, 2008

tolong …sape tahu …aku nak tukar mz sm ke sx…aku dah ada rim sx..belakang 18 depan 21…tapi lidi takde…sape ada stok…atau modify

22. otai - August 23, 2008

cakap byk tak guna… turun Nilai, aku bawak gi bengkel yg bleh buat…
tp, aku x tau dia pakai spoke aper….

p/s: Kim salam kat Amert πŸ™‚

23. kiki - August 29, 2008

mohon bantuan..saya nak order barang,s/part ..saya nak contact saper yer…coz saya daripada sabah ( tawau )…..

24. sputera - August 29, 2008

Hmmm…. ramai member MZ yg boleh tolong.. Join forum Scramriders, dan bgtau apa parts yg diperlukan…

25. kiki - August 29, 2008

Moto sy x bole start la bro…after caj bateri..dah boleh start plak..
sy rs rectifire dah rosak…kot..kat sabah langsung xDA jual..nak gn rectifire moto lain..boleh ka?

klu saya beli cover engine BKZ dgn Bro Sputera boleh ka?

26. kiki - August 29, 2008

bro mcm mana nak join scramriders…

27. sputera - August 30, 2008
28. kiki - September 2, 2008

sy dah reg. tp belum bole log in lg..sy nak tnya…cover engine bkz tue berapa harganya? sy macam nak beli…lah…

29. sputera - September 2, 2008

aik?? apsal xleh login….???

cover BKZ tuh murah jer… RM8.90 masa aku beli dulu…

30. kiki - September 3, 2008

bro…masih x bole log in lah…mohon bantuan…..

31. sputera - September 3, 2008

nama ko dah register… apa problem sebenarnya??? ke ko guna Internet Explorer….

Try guna Mozilla Firefox…. aku rasa confirm boleh…

32. kiki - September 3, 2008

tq…bro..dah boleh…dah…

33. Amin - September 3, 2008

sputera, cover engine 2 selain kat BKZ pucong, mana lagi bolih dpt. Aku pun guna MZ SM. Masih harga sama lagi ke. Aku nak beli juga. Ni cover engine sump belah bawah ke.

34. kiki - September 4, 2008

mohon bantuan…sy dah try log in…tp x boleh…sy klik jer…forum
terus keluar pls log in…sy dah masukkan username&password pun masih tak boleh….mohon nasihat,,,,,,&tunjuk ajar…

35. sputera - September 4, 2008

Amin,
Setakat nih yg aku tau Bikers Puchong jer ada jual…

Kiki,
Ko pakai Internet Explorer atau Mozilla Firefox. Kalo Internet Explorer, aku xleh tolong…. ko uninstall jer Internet Explorer…. Gunalah Mozilla Firefox, sure xde masalah…

36. firdaus - October 6, 2008

Saye ade jual original spare part for mz125.beminat bole SMS me.tq
0192617099

37. sputera - October 6, 2008

Firdaus,

Wahh… barang apa tuh ??? Mcm menarik…. try iklankan kat sini >>

http://www.scramriders.co.cc

38. firdaus - October 6, 2008

banyak la bro.nak iklankan pun x larat.tp smua ori harga bole nego la..t ade mase aku try masukkan.skunk klu nak pape try SMS dl t ani bg harga

39. nasry - October 19, 2008

askum…clutch mz boleh dapat tak?berapa rm?

40. Putera - October 20, 2008

Hmmm…. clutch MZ payah ckit. Aku dulu dapat dgn harga RM53. Itu pun last stok… Beli kat kedai sbb Service Centre dah tutup masa tuh…

41. acap - November 30, 2008

salam..
nk tnya ni,…
yamaha dt 200 bgus ke x??
yg mn ok lg??
kn ade mz,mx,sm,bkz.tt la…
cube cite ckit..

42. khairol - December 1, 2008

salam..

Ni citer sedih,, MZ aku kini dah tersadai kat rumah mak mertua aku.. kalau ada member2 yg bole bagi cadangan mana nak dapat spare part seperti berikut πŸ™‚

1. Fork depan.
2. Brake belakang.
3. Spoket depan belakang + rantai
4. Tayar depan belakang.

Tq!

43. chik7795 - December 29, 2008

mane nk dpt kunci tank tuk mz ni yerk..

44. chik7795 - December 29, 2008

ada kdai yh jual mz yg baru x??
bg webnye..

45. bdaksmpoi - December 30, 2008

salam bdak bkz mlaka nak kasi cdangan bleh…. alang 2 tu ape kate kite buat perjumpaan sesama ahli alah mcam reunion.. sori….

46. ken - December 30, 2008

nak mntk pndgn korang:
aku baru je plan nk bli mz125 used,
parts dia cmne skang nih? mudah/susah dpt? memandangkn kilang/produktion dah stop terus kan?
dah penat aku tnya soklan sama kt forum, xde org jwb lg stkt nih..huhu..pening2…
plz le jwb soklan aku neh sapa2 πŸ˜€
xpun emel terus kt aku: kenshiz7@gmail.com

lagi satu, klau bukan mz125sm, apa lg ye yg design sebijik dgn mz125sm? used pun ok daa asal parts mudah dpt je…

47. bdaksmpoi - January 2, 2009

salam bro ken …untuk soalan kau tu aku bleh tlong cuba try jawabkan.kau cari mz second yang dah terbarai ke… pastu kau beli BKZ …n then kau salinkan body mz tu kat BKZ.. aku dah buat bro cantikgak broo… ape pndapat kau

48. ken - January 2, 2009

ooo arigato dgn cdgn ko tuh, tp JPJ lepas ke cmtu?
aku xnak plak jd moto lanun lak… πŸ˜€
skrg aku dh ada calon yg betul2 bekenan, so kt mn biasa korang beli/dptkn parts utk mz125 nih?

sputera - January 5, 2009

ken… congrats kalo berjaya own MZ nih…. pasal parts, jgn risau…member2 bleh tolong…. aksesori pun byk bleh dpt… janji own dulu motor…

49. Jai Bentong - January 6, 2009

betul tu, apa2 hal, beli moto dulu. psl sparepart x yah la nk risau…

50. nadzil - January 7, 2009

saye da angkat mz sabtu lepas bro sputera.. ;p
alhamdulillah berjaya gak beli mz
dah buat tema lagi semalam…
tp x tau laa lawa ke tak…
kalo tak lawa malu jer..
1st timer laa katakan…

51. nadzil - January 7, 2009

bro sputera
so far, saye da tukar myk itam, dah tukar oil filter,
dah kasi tinggi sket, dah tukar ekzos (ekzos nobi bro fooqaw yg recommend kat sungai long), dah beli stiker, dah wat theme… hm tu je..
accessories nnt bro fooqaw recommend beli kat kedai member die..
Insya allah, ade duit lebey saye wat sikit2.. πŸ™‚

52. jai bentong - January 7, 2009

Bertambah sorg lg ahli geng MZ.
hehehe..

53. nadzil - January 7, 2009

TQ bro jai bentong πŸ™‚

54. tokndek - January 7, 2009

semekom… sy nk tenye sikit dkt sape2 yg bole jawb, macamane nak bagi mz125sm sy bertambah laju, beratlah.. tq.

55. jai bentong - January 9, 2009

kurangkan berat. hehehe
moto MZ sebenarnya memang x laju. cc pun 125 je.
kalw nk upgred kos tinggi. 1 je cara, tukar enjin.

56. jai bentong - January 12, 2009

sape nak buku sparepart list MZ125 ? tp Photostat punyer la. aku pinjam aritu kt tokey kedai motor. rasanya lebih kurang yg dlm web ni. http://www.mmra.org.uk/marci/mz125/index.html
bahasa jerman & English

57. ken - January 12, 2009

salam & elo sputera!
aku dh berjaya own mz yg aku ckp aritu…
skang nk blaja2 lak cmne nk jaga machine ni haa..hrp korang2 sume
leh ajorkan. arap2 leh join korang sume πŸ˜€
aku area bangsar/univ.malaya…sapa2 free kontekla aku—>
celc. 9626089
sapa nk tgk2 moto aku leh jgk kontek aku: moto aku standard je, aku pun nk usha moto korang gak πŸ˜€

sputera - January 12, 2009

1st skali, jgn habiskan duit utk aksesori…. tp, abiskan duit utk maintenance…. kasi servis semuanya :-

1] Enjin
2] Fork
3] Carb
4] Tayar
5] dsb
Ketatkan segala skru2 yg longgar. Lepas setel semua benda nih, baru la carik aksesori…

58. ken - January 12, 2009

ooo aku rasa tuan dia dh servis sblm aku beli…
tapi untuk konpemkan amacam klau korang je yg cek, bleh? πŸ˜€
aku pun risau gak nih, aku bkn expert… lgpun aku xtau kedai mn nk cek, mcmn nk servis… huh novice btul πŸ˜€

59. jai bentong - January 13, 2009

wat yg wajib dulu.
yg sunat tu kemudian.
hehehehe…

60. nadzil - January 13, 2009

relax ken..
aku baru je abes svs motor aku..
aku pun baru own gak..
aku ikot nasehat sputera nih!!
suh aku jage mentenen dulu…
so far, okla…
aku aksesori pun x carik lagi coz sebok servis sblm ni..
ujung bln baru laa aku stat masuk aksesori…
kan bro sput kan!!
hehe…

61. jai bentong - January 16, 2009

bro2 sekalian,
sape taw kt mana ada jual ONE WAY BEARING? moto member aku problem la. kt area bentong ni xde stok. ada sape2 bley tolong?

62. ken - January 17, 2009

sapa leh advice aku nk rendahkan sket mz aku….
kat mn leh wat? help plz

63. jai bentong - January 19, 2009

kan bley ejas depan n belakang tu. kalw ko pandai, ejas sendiri. kalw x, g kedai, “bang, bley rendahkan ckit x MZ saya ni? gayat la tinggi2” hehehe

64. ken - January 20, 2009

haha pndai ko jai πŸ˜€
tu la ada ari tu aku g sentul, bnyak kedai cam xlayan je masa aku tnya pasal nk ejas (lowered) mz aku tu…hish..ni yg aku rasa cam susah je pkai machine ni. 😦
ada sapa yg free dak ujung mggu(anytime bleh gak) nih? tlg kontek aku cel-9626089 orait, leh korang bawak aku g kedai moto yg korang biasa tu.. πŸ˜€ aku area bangsar/PJ

mintak tlg betui ni bro2 sekalian.
aku tggu ni sapa2 yg kol aku dlu aku blnja makan haha πŸ˜€

65. jai bentong - January 21, 2009

ha, sape2 yg duk area KL tu, tolong la si Ken ni. cian dia. nanti dia blanja makan tu. hehehe..

66. tokndek - January 21, 2009

sapa2 kat sini boleh tlg x bg pendapat, aku nak tukar tayar mz sm aku ni, tapi…. aku x taw nk tukar tayar yg jenis ap??????

67. Azdli - January 21, 2009

Water pump saya dah barai..sesapa tau kat maner ada jual..pls help

Nie no sy 012-5413369

68. ken - January 21, 2009

setakt nih nadzil da kontek aku πŸ˜€
arigato bro! nnti ujung mggu nih kita jmpa klu xde apa2 hal orait

ada sapa2 lg nk tulun aku ha? πŸ˜€
nnti roger la aku

69. skazi - January 24, 2009

alo bro spe le tlg gua cari kn cranshaft mz beb sbb cranshft mtr gua problem…

sputera - February 4, 2009

Bro, ko bleh kontek member nih:- Amert, 0172070231

70. brother - January 29, 2009

yo sume. aku ada satu soklan nk tnya pndpt korang
aku ada mz yg condition dia agak ok lg skang, aku ada pikir pasal
nk jual mz ni. apa pndpt korang? memndangkn spare pun da makin suseh nk carik hoho

sputera - February 4, 2009

Sebenarnya, spare ada lg… esp bleh masuk parts lain… cuma kena rajin carik jer dan bertanya sesama member… just inform apa parts yg diperlukan, everything settle… dont worry.

71. shafiquesharif - February 3, 2009

aku baru jer siapkan MZ aku nie…skang nie aku tanak buang masa nak
tunggu2 lg….aku nak tukar rim blkg aku nie…nak sama besar mcm depan…kat mana bole dapatkan lagi….n then….timing chain MZ ni mcm mane nak dapatkan..??? gua telah berbincang sama itu pomen…huhuhu tapi tak dapat…

sputera - February 4, 2009

Cuba try timing chain dr motor lain… RnD ckit… then inform kat member2 kat sini… Bagus kalo dpt diilhamkan…

72. bro - February 4, 2009

klu cmtu aku sabar je dlu…sbb mmg aku pun minat gler moto nih huhu…pakai jgn xpakai…kan

73. zuhar - February 4, 2009

assalamualaikum,
moto saya mz125sx baru2 ni saya tukar minyak injin dan oilfilter pastu bila nak jalan indicator minyak terus mnyala ajer lepasjalan 50 meter enjin mati,pastu bila saya berhenti dalam setengah jam bleh jalan bile injin panas moto mati,boleh terang sikit tak apa masalah moto saya ni.

sputera - February 5, 2009

Hmmm…. pelik gak. Ok camni. Cuba tgk minyak itam balik… Ada perubahan warna tak? Contohnya sblm nih warna itam2, tp skang dah jd mcm warna teh susu…. kalo ada, maknanya minyak itam dah bercampur dgn air. Water pump ROSAK.

Cuba check jugak coolant… cukup ke tak dan cuba check segala kebocoran hos. Tp, mmg agak pelik sbb sekadar tukar minyak itam n oil filter sampai effect motor mati.

74. shafiquesharif - February 5, 2009

sebijik problem mcm moto aku…
hurm…aku nye moto rosak sama mcm ko…terus jam panas..
tapi aku smp skang tak tau apa masalah…
ada satu workshop kart area selayang settlekan moto aku..
alhamdulillah…
dah siap…tapi turun enjin gak arr… semua upah n siap betolkan rm300..ok arr…aku puas hati skang,,,,

to mr ZUHAR….

75. ken - February 6, 2009

ooo bagus dpt info berguna kt sini πŸ˜€
klu bleh ada nama bengkel/no phone bengkel lg elok πŸ˜€

76. Azdli - February 15, 2009

Mintak tolong sesiaper yg ada Water pump assy atau tahu kat maner nak dapatkan..reply balik atau call no kat bwh..URGENT

Azdli – 012-5413369

77. ken - February 19, 2009

mau cari rectifier MZ daa.,…sapa yg leh tulun? atau leh modi yg lain masuk mz ke… 0199626089

78. jeri - March 4, 2009

ade cover set KTM x?

79. jeri - March 4, 2009

kalau ade call no ni
0178067266

80. khalikul - March 12, 2009

salam semua
mz125 sm saya ada masalh sikit…

saya baru lg kat sini tapi dah pakai moto nie selama 4 tahun kut…ker lebih… tak ingat… plat BGT XXXX
lokasi klang

saya perlukan quieter (dia duk sebelah cdi) dan
saya perlukan fuse stater (yang duduk sebelah cdi jugak)
pertolongan anda amat saya perlukan kerana moto saya dah 2 tahun tak jalan…

kalau anda tau di mana nak dapat kan spare part dan harganya skali
saya amat la bersyukur

thank you in advance

81. faizal - April 4, 2009

ape bateri code 125sm erkk? bateri model ape pling bagus..jenis kering ke basah..

82. polluxtroys - June 23, 2009

wassup guys…

sy org bru kt cni…from eypoh perak..
sy mmiliki MZ 125sm yg di cnvertkn ke SX..( tukar rim je )
bru2 ni moto sy poblem n sy ntr ke workshop..
mslhnye,spare-part ssh nk dpt coz kt cni syarikatnye da ttup…
yg dpt hnye piston ring,timingchain…yg len xdpt..hrga piston ring sje nk dkt 400..gler..

soalan sy,
kt mane sy ley dptkn spare-part jika ade mslh lg slepas ni??
klau bleh,yg brdekatan…
yg ke2,
ape snarai spare-part2 yg bleh dimodified dgn part moto lain???
ke3,
ade x workshop yg berdekatan dgn eypoh ni yg mahir dgn moto jnis ni??

hrp u all dpt menolong sy dlm meyelesaikan mslh ini…rasa mcm moto ni smakin pupus…nk pecah otak pn ade…plzzz..tlong sgt2
if u all ade information,send mail at ( minroomrecords212@gmail.com)

83. zal - July 28, 2009

saper ader spare part list untuk bodypart/ elektronic.

84. khairul - August 16, 2009

sape2 nk rim aloi MZ 125 SX,boleh contact aku kat 019-6782636
depan : 21inci dgn tayar skali
belakang : 18inci dgn tayar skali
harga : RM 1000
untuk model MZ 125 SM boleh pasang terus je tanpa bodyfied and boleh terus main offroad….
thank you..

85. zuhar - September 8, 2009

assalamualaikum
ader sesiapa yang tahu mana bleh dapat cdi tuk mz 125sx tak…motor saya dah kandas dekat 6 bulan kat bengkel

86. faizal - September 9, 2009

bro, cdi kau boleh cuba ,try pkai hyo sung motor..aku dah try, powerr,

87. koki - October 20, 2009

salm bro…

aku tgh cari mz 125 ni. tp takut spare part x de coz banyak kedai kt area klang ckp barang susah cari.aku pun risau jgk bila dh pakai motor problem tersadai jek sbp x leh nk repair barang x de.boleh x sputera tlg bagi tahu kedai yang ade spare part mz 125 ni kt are lembah klang.coz aku memang minat nk pakai motor ni

88. kotaro - October 20, 2009

alop koki..

nasihat dr aku, baik ko fikir masak2 klu nk pkai MZ skang…almaklumla ko pun tahu kilang dia pun da xde..spareparts pun da pupus..klu ada pun leftover2 yg entah elok ke tak…klu rasa duit ada bnyk xtau mn nk abeskn bleh la pkai MZ ni…bukan pe…
aku pun dlu pkai gak..mula2 bes la xde prob..pastu 1 by 1 prob dtg..br la rase panasnye n seksanye pkai moto rare ni…klu bab design mmg cun la xleh lwn BKZ ke mn2 yg kelas cm dia la..cuma satuje…spare da makin xde(mmg xde la kot)..so fikir2kan bro…
especially klu ko sorg yg da bkerja, nnti ko xkan ada masa nk jaga moto ni bila dia da problem… duit abes…masa pun abes…
klu minat nk pkai scrambler gak, tggu je nnti NAZA ada nk wat kuar…design pun leh thn gak..CC pun lg mantop 250cc, ada 2 versi MOTARD & Mcross..rege mhal sketla..tp berbaloi la sbb NAZA center pun Shah Alam je dlm malaysia sndiri…dgr kbrnye diorang dlm fasa testing skrg ni..xlm lg nk launch dah…aku ppun mcm nk smbar satu je…

89. koki - October 21, 2009

yeker bro NAZA nk lunching scrambler..klau mcm tu baik aku tunggu jek model NAZA keluar..smalam pun aku ade pergi kedai motor yang pernah jadi agen model MZ..dia pun ckp memang speare part dh de langsung..lg buat aku takut nk pakai MZ125 ni..terpakse la aku kuburkan hajt aku nk pakai MZ125 ni..TQ bro kotaro bg aklu maklumat..klau x ptg ni aku dh sambar MZ125…

90. kotaro - October 21, 2009

no prob koki..
just sharing info n experience yg aku pnah rasa je…
aku da retired jd scramrider skrg…tp nnti klu ada rzki tingin nk jd scramrider lg heheh πŸ˜€ lagi mantop klu dpt pkai KTM nye moto heheh…tp NAZA yg baru ni pun ok..diorg da test raound satu malaysia..masuk felda n hutan sumer…katanye walaupun diorag da lenjan abes abesan moto tu, tp enjin n parts agak tahan lasak tu..kagum jgk neh… πŸ˜€

91. koki - October 21, 2009

bro..
aku baru tgk NAZA 250 sm/sx kt dlm website..memang cun n mantop lerr..moto tu pun terlibat dalam pengambaran Rempit V3..tp sayang movie tu x lepas masuk panggung coz x lepas tapisan..klau x boleh tgk perfomence NAZA 250 sm/sx sebelum di lunching

92. zaki - January 21, 2010

olo…sespa yg ada spare part one way mx 125 sm yg baru @ sechnd tlg gtaw ya… sila cntect nom neh-0195054473….

93. zaki - January 21, 2010

aha…sori…utk mz 125 sm ya…
lg 1,sapa2 yg nak jual rim aloi kaler itam,silver or emas 17 inchi/ serta one way ori or sechnd,call nom neh-0195054473…

94. faizal - January 21, 2010

aku ad rctifier mz125sm, sape yg berkenan boleh nego dgn aku..barg rare, utk motor yg semakin rare kat jln ..jln di malaysia nii..

95. yus - March 27, 2010

hype..sape2 leyh share info bout mz 125 nie..if bli yg 2nd hand punye brape rate die punye harge..gua minat nk pkai aar

96. kamen - March 27, 2010

alo yus, nak tau psal MZ lebih lanjut sblom bli, baca kat sini keh.
hope faham btul2 sblom amek risiko πŸ˜€

https://mymz125smx.wordpress.com/for-sale/

97. yus - April 2, 2010

TQ BRO..GUA DA BACE SUME LUAHAN PERASAAN EX MZ BIKERS SUME..ADE YG NK JUAL COZ DH ABES DWET BYK…HEHE..GUA BKAN APE,SJEA TANYE COZ KT KDAI MOTO TMPT GUA ADE SEBIJIK NK JUAL..PLAT PENANG PUNYER..GUA PUN DH TANYE KT POMEN KDAI TU,KATENYE SPARE PART LEYH MODIFIED TERMASOK DGN CARBURATER DIE SKALI..SNANG CITE DIE SANGGUP BWAT UTK GUA PAPE YG BERKENAAN DGN MOTO TUH..PD PANDANGAN KORANG MCM MANE PLAK???

98. kamen - April 2, 2010

hmm dr pandgn watashi, straight aku ckp, pomen tu cakap manis mulut je dgn ko psal…setahu aku, xde pomen yg sanggup repair n sentuh moto ni kalau kawasan KL laa..selama aku pkai MZ ni…mayb die nk bagi org bli je moto tu then nnti lepas tangan kot..wallahua’lam…tapi klu ko rase xleh thn sgt nk jugak,nak jugak..so, bli jela…tapi satu je aku ckp,jgn nyesal daa..sbb nnti da bli, klu nyesal,nk jual mmg mcm berpeluh la…klu naseb malang mmg xdapek jual trus…wat koleksi ajola…lagi satu klu sggup berabes masa n duit nk maintain moto nih, kire ok kot..tapi sekali lagi nk ingtkan..jgn nyesal daa… πŸ˜€ (klu aku baik simpan duit wat bli KLX150 ke atau nnti yg baru nk kuar kot NAZA scram/motard 250) πŸ˜€

99. xvx - July 14, 2010

salam bro2 semua..sy nak tanya pasal workshop utk repair 125sx sy ni..
area KL dan S.ALAM..ada sesiapa tahu?

100. kif - September 17, 2010

salam kawan2 mz saya ada spare part 1 way bearing rm 1200 baru siapa berminat boleh hubungi saya 0177150306.

101. xvx - September 25, 2010

uishh..mahal sgt tu bro..

102. kif - October 1, 2010

skrng harga market mmg macam 2…barang terhad susah dapat..

103. JK - October 1, 2010

jual je MZ ni..beli KLX lg bagus haha

-dr X-owner πŸ˜€

104. xvx - October 3, 2010

mmg bercadang nk jual je MZ ni..gua ingat nak try orion 250 plak..npk mcm best jer..hehe..

105. arey - October 8, 2010

sapa sapa yang ada pakai mz 125 ada problem one way starter boleh call no 0197660090 atau login facebook,areynaney kat sana ada contoh

106. arey - October 8, 2010

atau sapa sapa nak cerita pasal mz atau nak overhold kalau kat kl 2200 kat jb 2400 kat kota tinggi baru 1100 atau sapa sapa nak beli one way startar 700 trade in 500 kalau nak tengok rupa one wey yang dah di up gradehttp://www.facebook.com/album.php?aid=27685&id=100000897904790&l=86e6ed04aa

107. ZAL - October 27, 2010

ENJIN MZ + GEARBOX + CDI = RM1000 (WATER PUMP X DER) — 2ND HAND–
LOC. IPOH
CONTACT FAIZAL 016-2534190

108. WPH1959 - December 6, 2010

NER NAK CARI FUEL COIL MZ125SM… DAH 8BLN MOTO TERSADAI NIH

109. shukor - February 18, 2011

sy br beli mz 125sm….3k dari kawan pejabat….
tengok komen pasal part dier…rasa myesal pon ada….mmg susah ker part dia bila rosak…..lokasi saya ipoh…x der ker rider2 ipoh yang pandai?

110. ken - February 19, 2011

kesian ko shukor…nape bli MZ skang ni time2 brg sparepart dah xde…xdapek nk nolong…aku jual MZ aku 2 tahun lpas…nseb baik laku rm5k…klu skang xtau la…kedai pun xnk amek 500 pun xnk…

xlama lg KTM nk kuarkn DUke200cc kt mesia, rege dlm 14k…lagi berbaloi n ensem…klu aku 3k tu leh wat bayo muka da tu….cobaan…apapun gud luck bro!

111. Ajell - February 9, 2012

Mencari CDI MZ 125 SM.. kalau sapa2 ada stok boleh contact saya.

TQ

112. mohd zu - April 12, 2012

sy ada memiliki moskito tahun 2005,warna merah/hitam,ingat hendak jual kalau ada yg berkenaan.harga bawah rm 1000
kalau berminat sms/tel 010 – 9167316

113. hairi - May 15, 2012

motor sy x rosak tapi starter x elok,bwak ke kdai elok tp shari jew boleh gune lps 2 x boleh gune…
moskito 125rx…

114. jo - June 22, 2012

sy cr starter gear .brp harga?

115. hakim - June 28, 2012

Tempat duduk patah dgn tangki minyak kemek dan tongkat dua bengkok.. Bpe harge semua 2

116. AZMI - July 17, 2012

bro… sesiapa ada oneway bearing mz125 ms sy nak beli col azmi 0122652248 kL

117. UrzirWanOmar - July 31, 2012

Ada sesiapa tahu cara untuk menganti CDI MZ 125 dengan apa apa barang yang lain tak? Sila contact Bluebladeakira@hotmail.com
sangup bayar untuk infomasi sahaja,lagi lagi dengan barangan dan tukang.

PUB 001 - August 14, 2012

Try CDI RGV… Aku dah guna lebih setahun dah pon… tapi ‘kaki’ kena modify la… try la tgk… cari pomen yang reti buat…

Urzir - November 18, 2012

Salam brother,bole tingal no phoen.saya nak contact lagi senang. Please urgent.

118. maelmohamad - September 26, 2012

salam…ade sape2 yg nk jual water-pump mz125 x??

119. zairy - November 18, 2012

salam….kat mna lagi lokasi kedai motor@member2 yang masih menyimpan stokl alat ganti mz sm/sx?

120. nurlina binti sapuan - November 30, 2012

sye nak tanye starter bearing mz 125 ade lg tak.klu ade brape harge dan mcm mane nak oder?dan klu blh sms kat no nie 0127474709.tq.

121. nurlina binti sapuan - November 30, 2012

salam.saye nak tanye ade tak stater bearing utk moto mz125.klu ade bape harge n mcm mane nak oder.klu blh sms kat no nie 0127474709.tq

122. zairy - December 5, 2012

Aku ada sebuah enjin mz sm125 yg masih dlm keadaan baik (barang2 dlm enjin smua lengkap)utk di jual rm2000 (hrga boleh cerita lagi)lokasi melaka. 012 2059023(zairy)

123. dayn - December 24, 2012

salam. sy ada mz sm 125 nk letgo, harga rm3800@nego. tahun 2006, aku 2nd owner, 1fst owner mat salleh. enjin xpenah usik lg@xpenah rosak, xpenah overhaul,weekend bike je. area kL.roger 0172406264 dayn…..tq

124. ismail bin ahmad - December 29, 2012

Salam bro, aku ada mz 125sm tp dah stahun tersadai…. ada sapa yg masih ada spare part moto ni. Tlg call aku 0137220692

mods_20 - March 19, 2013

bro, aku tahu knape motor ko tersadai dkat stahun.. mungkin x bleh start. puncanya dari one way bearing/ one way stater tue kan. aku pun ada masalah cam tue.

125. mohd zu - January 28, 2013

saya nak cari alat ganti moskito..terutama batang fork..sesapa tahu kat mana boleh dapat tel/sms….010-9167316

126. mus - February 26, 2013

Salam.. monoshock belakang mz aku rosak… Tolong suggest nk ganti jenis aper yg ok?

dkscram - February 5, 2014

Mono bley pkai nimota ranger pny, cume kne grind kt mono bwh sebyk 1cm shj..

127. Sabri - March 3, 2013

terus senyap je ni.. tolong saye.. kat sarawak susah nak jumpa set sproket MZ 125SM.. kat sane boleh x suggest kedai yg ade jual dan yg boleh pos ke sarawak.. tolong2..

128. Sabri - March 21, 2013

Ni cadangan aku. Join satu grup kat fb, Grup MZ Semalaya.. member2 dalam tu semua pakai MZ 125 SM.. so, pasal sparepart tu mungkin dorang boleh tolong. set sproket yg aku carik selama ni pun dah jumpa kat sane..

129. yee - May 7, 2013

Starter one way bearing ada x?

130. sahril - June 12, 2013

saja nak kongsi maklumat utk pengguna MZ 125 sm / sx. CDI boleh rojak pakai BRT CDI, jenis DC current. pilih CDI yang mempunyai spesifikasi panjang tonjolan pulser (magneto) 30mm ke atas. contoh terdekat CDI BRT Dual band Suzuki Shogun 125. Modifikasi perlu dijalankan ke atas tonjolan pulser magneto asal iaitu 42mm dipotong menjadi 30mm. wiring juga perlu modified sikit.

Untuk one way bearing juga sebenarnya boleh digunakan semula yang asal, cuma perlu ekjas semula, kedudukan washer serta ikat pada torque yang betul. (nak cerita pun susah gak, kene buat depan mata)

sekian perkongsian ilmu yang sedikit. sekadar membantu owner yang MZ nya tersadai sekian lama. Saya dah menggunakan MZ ni sejak 2003 hingga sekarang Jun 2013. Mileage pun dah 126k tanpa overhaul.

pakcik RJ - June 29, 2013

Salam bos.,,mai number,,,sng kita roger,0194372355
Nie number sy,,,

131. pakcik RJ - June 29, 2013

Assalamulaikum
Kepada pemilik2 mz yg masih menguna jentera mz(engine asal)
Di sini sy mempunyai part untuk anda
Spoket,cdi,ONE WAY BEARING!
Dan bg yg ingin tukar engine buleh jua hubungi sy,,,,
Dan pada yg ingin menjual mz anda..,sila jua hubungi sy
0194372355-PAKCIK RJ

Lawrence Luis - July 23, 2013

Stok cdi ada lagi tak

Lawrence Luis - July 23, 2013

Cdi ada lagi tak

132. Cikaniabubakar Abubakar - October 20, 2013

Saya nak cari piston set utk yamaha dt200r,ada ke?

Hery - October 23, 2013

saya mencari cover dpn + lampu dpn utk 125r.. kalau ade tlg reply

Lawrence Luis - October 23, 2013

Call 0123989891 full set cover

133. Lawrence Luis - October 23, 2013

Full set cover 4 sale

134. Lawrence Luis - October 23, 2013

Saya nak jual motor mz , tip top call 0123989891

135. HeLmY_tiTeH - January 10, 2014

sape ada jual cover set mz125 baru…dlm kotak…nk beli…pls sms ok….0173808069

136. pakcik RJ - February 5, 2014

Assalamulaikum
mono rm180 siap pos
pnp untuk mz125sm
wr standard
agaj keras,,, sesuai untuk performance
28mm nsr carburetor untuk mz siap getah between carb n block
Rm200 siap pos

ali - March 27, 2014

salam..nk bertanya..kalu nk repair mz 125sm dkt tmpt mana yg buat bagus..prefer area KL

Ann Nur - August 13, 2014

Kesian semua orang sesape yg msih active gune mz super motor lagi cari budak ni conform dia akan bantu anda dia hantu technition mz spacialist yg msih on board di k.l mz hitam plat wqw.setiap pagi lalu depan tesco ampang pukul9.pgi isnin hingga ahad ade tnggu dan ikot dia dan jumpa jika petang 7.35 lalu dpan masjid maluri jumpa dia nanti bru..kenal dia

Ibrahim - August 25, 2014

Salam…MZ125SM, WPW, +65000km, Serdang.
start bulan puasa moto dah tak bawak pergi kerja, gear boleh free tetiba masa jalan, maks speed +-60km/j je, clutch plate habis rasanya..belum tanya manaΒ² bengkel.
Nak tanya ni:
1. Kalau tukar clutch plate dll, siapa boleh buat & berapa kosnya?
2. Kalau tukar enjin KTN 200 boleh masuk ke? Budget RM2000.
TQ.

amir - August 25, 2014

Sesiapa ade msaalah mz super motor call 0176431928

137. RJF GARAGE - September 11, 2014

ASSAMULAIKUM N SALAM SEJAHTERA
SY ADA MEYEDIAKAN PERHIDMATAN SERVICE N TOP SERVICE, TUKAR ENGINE DAN TUKAR ALAT GANTI UNTUK MZ125
LOKASI PERAK SERI MANJUNG
0194372355 rj

138. RJF GARAGE - September 11, 2014

UNTUK PERMSALAHAN CDI
BOLEH TRUS CAL.,
STOCK TEBAL

zaki - September 28, 2014

cdi bleh pkai suzuki gsx 110..clutch plate suzuki txr 150..bateri wave.. timing chain suzuki fx 125..one way bearing bleh custom made(buat jadi single roll bearing)…x byk pakai duit pun moto mz ni…

139. FAKHRULL - September 29, 2014

MZ 150 X BOEH HIDUP ADE KENE MENGENE DGN CLUCTH SPEED KE??ATAW STARTER SAHAJA

140. Faiz - October 2, 2014

mz 125 ni.. boleh kacuk rectifier motor apa ya

ismail - October 2, 2014

try rectifier wave 125

zaki - October 4, 2014

service fork depan…oil seal sepasang rm 10…minyak 4 botol rm 16…buat sndiri je bro….senang je ….buke alen key bwh fork dh lh kua housing fork…cuci2 psg blik..bke cap nut isi mnyk…dh siapppp….slmt mncuba…
p/s…nk msak nasi briani lh susah bro…hehe

141. amir - October 8, 2014

Sperepart mz tk perlu modifi mz germany..sperepart ade di jual di mercedes parts suply beli dan pasang tk perlu ubah2 cdi voltage sama merc 220 black enjin boleh pasang murah tahan ram hight rpm..one way barring ade di 300 sl mercedes auto gearbox fungsi oil pum presure lock lagi teguh steel beli trus pasang sama lagi havy duty con rod barring boleh tukar bnyak kali lagi barring bright&striton enjin usA sama water pum bmw hot coling pum rotetion water e21 power coil electronic mercedes s280 mono absober citroen cuma tukar kepala saja fuction 100% sama nak power tk payah modifi piston membazir edjust sym ikot ukuran mashine yg betul pick up topspeed 150 km/h senang2 tapi edjust sym hantar kepada fomen yg benar benar mahir timing enjin bukan sekadar edjust boleh start lari 110 km/h sebu kos setiap barang di atas setiap satu tak lebih rm 200 kos murah dan tuff continantal part selamat mencuba semoga berjaya kawan2

suhaib idris - May 23, 2015

Salam sy nak tanya one way bearing tu ada di kreta mercedes ker atau ada kat moto mercedes? Tolong bg tau tq

142. amir - October 8, 2014

Dalam banyak2 kerosakan yg kawan2 atasi adakah fomen yg kawan2 percayai beri tahu punca punca kerosakan sebenar berpunca power mtor jdi lemah walau buat apa2 sekali pon enjin kesat vibrite grand shaft rosak fomen kawan2 pernah uji presure test oil pum atau pernah pikir mane nk cari oil pum kalau nk tau mz bergantung pada presure oil pum biasanya oil pum memang akan lo presure atau rosak pada yg tk tukar oil filter pada awal kerosakan pum memang tidak anda sedari bukan sekadar lampu oil padam bermakna tidak rosak tanda tanda tk smoth kesat lampu padam lambat walau start kali kedua lmbat satu saat atau mtor jadi tk laju pickup ok tops mati efect nye secara slow2 bnyak barang haus ringkas pernah kawan2 pikir mane nk cari walau semua part boleh dapat ade yg ingin tahu mne nk cri
Kalau ade yg tanye nanti sy bgi tau mne nak cari good luck

143. amir - October 8, 2014

Rectifire mz semua motor boleh masuk pasti kan jenis motor betry yg besar atau lebih besar sikit dri mz dan bergantung pada wiring man pandai atau tidak test voltage keluar masuk tapi awas rectifire tk boleh silap atau short circuit trus rosak pada masa yg sama tapi kalau nk tau rectifire mz sangat susah nak rosak baik cek dulu elok2 mz ade tiga sebab betry low charge.

danny chan - December 5, 2014

En Amir kat mana boleh dapat rectifire atau ada apa yang boleh dimodifiedkan?

144. amir - October 8, 2014

Retifire nk senang kuat trus pasang plug in wiyre skru cari alternator merc benz bosch germany yg dh buang atau terpaksa beli baru second atau recond yg mne lebih murah rectifire tk rosak boleh ambik lebih baik mtor lebih pickup ringan

145. azreensaifful - October 8, 2014

assalamualaikum abg2 semua..sy nk mntak tlg repair moto sy mz 125..area nilai n9 dan berdekatan dgn nye…call 0179526416 – epul

amir - November 12, 2014

Sesiapa yg menggunakan moto mz lepas pada empat atau lima tahun mula..rasa getar halus di bahgian handel atau drive sekejap sakit ponggong moto jadi tk laju pikap kurang beza banyak dari asal masa beli..baru masa tukar miyak ade habuk besi awas henti kan pakai water pum baring telah rosak jika tidak ade bnyak risiko lain akan rosak….mz motor yg tiada getaran sewaktu drive walau digunakan selama mana

ahmad - November 15, 2014

Moto mz125sm aku semput bila gear enam. Tlg.

amir - November 20, 2014

Motor semput cek kotak air cleaner mungkin ade air bertakung atau minyak hitam overflow cabut puting bawah kotak air cleaner ade dua puting no2 try start dngar bunyi di exzos ade bunyi tak sekate mis firering batok2 tapi bila ram normal try tukar plug & buka cover megnet cek ade air atau karat takung kering kan pasang blik atau mase tukar plug cek wayer masuk di kepala plug selalu longgar sebab karat jarang bukak tak servis jika loggar api mis fire jika semua ok tapi keadaan tetap sama bermakne spark ignition coil rosak.

146. danny chan - December 4, 2014

Rectifire rosak boleh beli kat mana atau ada apa yang boleh ganti.

147. amir - December 10, 2014

Semua moto yg guna betry saiz yg besar atau yg fully starter motor tiada kick start semua boleh msuk wyering kena reading tkde yg terus plug in sebab soket beza2

148. amir - December 11, 2014

Water pum one way barring 2 bijik baru cdi electronic megnet coil 1 baru clutch plat germany bru 1 set esober mono bru 1 bijik grandshaft 1 bijik baru head itali spacial camshaft with belencer hight topspeed baru 1 set.. fore sale semua sekali gus tiada satu2 peluang sesape yg perlu parts just nk kurang kan stock sape cepat lego rm 2000 sahaja tiada tawar lgi.

ahmad - December 26, 2014

Bro mz aku tk blh start la. Knp ek. Bateri penuh. Tp lampu N tk nyala. Cdi bunyi krik2.. Asal?

amir - December 27, 2014

Mane ade cdi bunyi tu bunyi ignition relay dh rosak seblah cdi relay 4 pin

ahmad - January 3, 2015

Ignition relay rosak yg ganti nye brand pe bro leh masuk?

149. amir - January 14, 2015

Buka sample relay tu pegi kedai spere part kereta bagi saja dia diam2 janji kaki sama

150. iwan - January 16, 2015

Salam..nak tye..di melaka ada x kedai sparepart motor bkz ..tlong info kat saya..

Amir Gts96 - September 16, 2016

bro…kedai bkz skrg kat malaysia yg masih bkk ada kat temerloh dgn terengganu

151. amir - May 17, 2015

Berita bru untuk rider mz sm atau yg msih rider…yg ingin power topspeet no vibrite petrol lgi jadi economi tapi hp sangat2 kuat luar jangkaan seperti di track test di jermany atau yg guna spoket 52 belakang rase high ram rpm tinggi tanpa spoket yg lebih kecil tidak mustahil kerana jentera memang telah di reka khas..tapi mesti faham ape itu doch enjin dan ape soch enjin doch ade kelebihan sendiri dan blh di tiune cam soch tapi soch enjin tetap soch tk bleh up tiune cam mcm doch. jdi di jerman tiune soch enjin doch. untuk pasaran luar adalah tiune doch normal rase over ram atas dasar rahsia pasaran permotoran.jadi caranya tiune lah soch tpi mesti terliti jika silap ade risiko hanya yg bleh..pada pengetahuan anda beza soch dan doch adalah mekanisem seperti cam shaft adalah salah setiap enjin tiune adalah berbeza mengikut technologi tiada enjin tiune yg sama ini adalah rahsia pakar pencipta timing enjin tiada dlm basic mekanisem yg mana dtg dari germany dan italy contoh tiuning cam mz original serupa tiuning enjin audi dan peugeot tapi di pasaran hanya doch selamat mencuba kawan2..

152. suhaib idris - May 23, 2015

Salam santun smua sy nak tanya ade stork x one way bayring mz 125 klo ada hbgi kmai 0103688171

153. haziq - July 7, 2015

mana nak cari bengkel boleh repair mz area kl, mz ssaya bila jalan tiba tiba mati , apa problem ye

Zul e-one - July 28, 2015

Haziq, kedai kat KL aku x tau tapi ader member kat Seremban agak pandai repair MZ…whatsapp aku kat no ni 017-8816 098…

Pastu ader sesaper yg ader satu set rim jejari depan belakang MZ x??

154. seeha alis - September 13, 2015

Hai…mcm mana i nk dptkn COVERSET ? Da lama cri…

155. Nuqman - November 2, 2015

Hai semua. Nk tnye sket, spare part mz 125sx bnyk lagi x? Sbb brcita2 nak angkat satu nih. Tkut dh xde sparepart. susah nak cri nnti. Klau boleh, wsp sng sket berhubung. 01119814258

156. ameng - November 2, 2015

Assalam mcm mn nak dpt spoket satu set mz 125sx

157. Danny - November 20, 2015

Hi semua Bro, Motor jalan tiba tiba tak ada minyak naik.Lepas tu cuba start tak dapat.Lampu,hon & cdi ok.Kicking bunyi ada masa start tapi tak dapat start.Tolong beri nasihat bro.

158. Bow-X - November 25, 2015

Saya ada enjin seketul beserta block, complete head, piston, ekzos, one way bearing (starter) yang hendak dilepaskan pergi. Semua barangan tersebut masih dara lagi. Boleh e-mail saya segera sebab tinggal satu set je lagi enjin complete. Satu lagi dah dilamar orang. Condition adalah seperti Farahdhiya (Rare n Sexy). Mencari pembeli serious dan yang inginkan seketul enjin beserta ekzos. (zulirwan_mozu@yahoo.com) *Sila sertakan no telefon anda kat dalam email tu.

159. Adam - January 20, 2016

Assalammualaikum, saya nak tanya kalau cover set mz 125 ni boleh dapat lagi tak? And kalau boleh harga die berapa ye?

160. muez - February 18, 2016

crankshap mosqito ada tak

161. Mohd Hakimi - February 24, 2016

water pum ada ke bos…mz 125smA

162. joe - March 1, 2016

Mz cover Ada jual lag sy baru dapat
Clutch ,coil,pon ada

Danny Tengtef - March 9, 2016

joe. boleh saya tahu mana lokasi nya? aku tengah menjadi sparepart moto 125rx

Danny Tengtef - March 9, 2016

ataupun whatsapp saya 0172771690

163. Faiz Halim - April 11, 2016

Assalamualaikum Semua, Enjine MZ Seketul nak Dijual One way Bearing, Apa semua Elok,Senang Crita Enjin Berfungsi, RM800
ada Pertanyaan boleh PM whatsapp di 01114993003

164. Mekar - April 14, 2016

Assalammualaikum…haii sume…sy pon br lg kat sini…sy peminat dan penunggang mz dah 5 tahun…segala rosak sume org repair mmg beribu hbs..br ni sy dpt kesedaran utk baiki mz sendiri tp buka retilah..pasang lom cerdik lg..nak cr kedai sparepart area melaka…
Sape2 tau blh whatsapp sy 013 221 3382 tq..

165. amr - May 5, 2016

Spoket mz 125sm size 49 belakang depan standart redy stock sesape nk call 1set 150.
dulu 95 ringgit hingga 100

166. amr - May 5, 2016

Water pum up grade new version long life ade call 0176431928

167. helmy@modisin guni - May 18, 2016

Bearing string

168. Azizan Ismail - June 24, 2016

Saya ada sebijik MZ125SX Hitam tahun 2007 milage dlm 3500km nak dijual. Tiada hutang finance lagi. Geran ada. Motor ni saya dah tanggal lampu depan belakang dan signal semua utk buat motorcross. Taya depan belakang mantap. Sparepart ori pun diberikan. Tak pernah jatuh dsg. Ayam nak tidur pun x bagi, sbb x da ayam. Cuma CDI saja rosak perlu diganti. Saya nak jual murah jer RM1500 nego. Harga beli dulu RM9800.00. Saya dari sepang. Call atau wasap 012-4846399 Azizan untuk picture.

169. Naomi Higuchi - July 21, 2016

I needed to send you this bit of note so as to thank you so much as before just for the superb knowledge you’ve featured at this time. It was so tremendously open-handed of you to offer easily just what most of us could have distributed for an electronic book in order to make some cash on their own, even more so since you might have tried it if you ever wanted. The thoughts additionally acted to provide a fantastic way to realize that the rest have the identical zeal much like mine to understand more in respect of this problem. I believe there are some more fun periods up front for those who looked at your site.

170. azman - July 24, 2016

salam. mintak bantuan, di mana bengkel untuk repair sm125 scramble .
moto dah lama paking. dah try bawak ke sentul tpi pomen sana xboleh buat.

azizan ismail - July 25, 2016

motor rosak apa tu? mot saya saya baru jer repair cdi and replace fork oil seal dan monoshock.. Nak saya repair pon boleh jer..sy duk sepang

171. akmal roslan - March 15, 2017

salam.minta tolong spe2 yg boleh crikan set depan dngn mudguard depan..pecah sbb accdnt..dah tnye bbrape bengkel tapi xde stock.

172. mahmud - June 15, 2017

Assalammualaikum.. Sy cari getah fork,spoket dgn penutup radiator mz 125 klu ada blh wasap sy mahmud 01114441694

173. zarrin - June 30, 2017

Ade sape2 tau mne nk dpt cover set utk mz dok?
Klau ade ws/call 01123399303 (zarrin)

174. Hamdan - August 6, 2017

Saya sedang cari cover full set body…sapa ad

Azizan Ismail - August 6, 2017

Saya ada cover set utk lampu depan, set signal depan belakang , lampu brake belakang dan Meter sahaja. Brg dlm keadaan baik dan Nampak baru. Semua brg2 ni dibuka sbb dah buat motocross dah…tq


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: