jump to navigation

About / Apo nie?

Disebabkan oleh permintaan beberapa rakan-rakan pemilik MZ 125 SM/SX, aku dengan berat hati dan rasa amat malas sekali terpaksa jugak buat satu blog berkaitan maklumat apa-apa sahaja yang berkaitan dengan motosikal kesayangan ramai nih.

Dan sebagai balasan terhadap jasa baik dan murni tulus hati aku nih, diharapkan semua pemilik motosikal nih memberi kerjasama dengan menyumbang idea, gambar dan maklumat-maklumat yg berkaitan.

* Translation.

Because of the request from my friends of MZ 125 SM/SX owners, I have to create a blog related to this bike even though I’m feel very lazy!!!.

Because of my kindness, I hope you can contribute any info related to this bike.

Terima kasih / Thank you.

Advertisements

Comments»

1. amykamen555 - August 11, 2008

thanx sebab buat blog ni.. betol2 mmbantu seh! nanti aku upload la gmbar2 aku ngn geng2 aku masa offroad. 🙂

2. Jay - August 12, 2008

sayang abg… muahahha…

3. ebbynasir - August 23, 2008

Salam Bro2 MZ.
kat mana nak cari kedai yg jual moto ni downpayment rendah?
aku tanya MZ Setapak dia nak 5k tu..gile. aku area Gombak.
Tq

4. zynox - October 4, 2008

geng xder ke nak main trail bike???
syiok gak aku tgk..aku minat tapi mz nih under power gak lar..xdapat layan jalan jaoh on hi speed…
tunggu ade sen sikit mau angkat >500 cc….xtahan la 125 nih..nak drift pon letih..

5. sputera - October 4, 2008

ramai gak yg main trail… aku mmg main trail…
kalo dah trail, dpt speed 80km/h dah cukup bagus dah…

kalo trail, ngan ktm pun bleh tapau… dah buat dah pun…

6. bdaksmpoi - December 30, 2008

salam bro…… wakil bkz mlk nak masuk blog ni..nak join la.. nak cari kaki2 on road + of road pun bleh jgak nak reramai kan kengkawan blehhhh tak

7. Jai Bentong - January 4, 2009

aku kt bentong ni, ada 2 biji je mz. tp member aku yang sorang tu dah pindah temerloh.tinggal lah aku sorang2 kt cni. ari cuti layan koner n masuk utan sorg2. hehe..

sputera - January 5, 2009

Wui… agak merbahaya gak la offroad sorang2… at least berdua… takut apa2 jd nanti…

8. Jai Bentong - January 6, 2009

masuk utan rekreasi la. tempat yg ada org. hutan dekat2 je. abis nk wat camna, geng tadak. jd la lone renjer. hehehe..
aku tgh racun member2 aku pakai cross ni. mgkn x lama lg, ada la yg terjebak tu…

9. lala - January 7, 2009

hi… aku ni berminat nk tunggang moto of road, tapi…. masalahnye ad x sape2 yang nk jual moto yg cantik n ngam untk di pndu.. tpi yg murah2 je taw..

10. jai bentong - January 7, 2009

nk dpt yg murah tu susah ckit la bro. harga pasaran skrg antara 5500-7000. kalw dpt murah, kira bertuah la tu. cam aku. hehehe..

11. qiau - April 3, 2009

Salam Bro.Saya pendatang baru…..Dah angkat satu sm punya.sememangnya moto yang amat aku idamkan…..boleh tak gitahu alat ganti yang dpt kita guna untuk mz ni bro sekurang-kurangnya nak cari awal….

12. loq - May 28, 2009

hei..aku 1st time termasuk ke blog nie..
active lagi ker blog nie?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: