jump to navigation

SCRAMRIDERS-Kota Damansara Enduro X Challenge 2008 December 27, 2008

Posted by sputera in Motocross, offroad.
6 comments

SCRAMRIDERS-Kota Damansara Enduro X Challenge 2008
Buat pertama kalinya, komuniti SCRAMRIDERS telah menganjurkan aktiviti Enduro X Challenge di Kota Damansara pada 20 Disember 2008. Ini merupakan aktiviti pengenalan y7ang dianjurkan sebagai persiapan penganjuran beberapa lagi aktiviti pada 2009.

Tema pertandingan ni ialah Survival of The Fittest. Ya… perlumbaan nih mengambil masa 1 jam pada Moto 1 dan 1 jam pada Moto 2. Rehat antara Moto 1 dan Moto 2 adalah 1 jam.

Aktiviti nih terbuka kepada semua ahli komuniti dan beberapa jemputan. Terdapat 2 kategori yang dipertandingkan iaitu:-

  1. MZ/BKZ/Demak
  2. Open

Bagi kategori MZ/BKZ/Demak, jumlah peserta seramai 11 orang dan aku satu-satunya rider yg menggunakan MZ 125 dan motor yang mempunyai CC terkecil iaitu 125cc berbanding Demak, 150cc dan BKZ, 160cc.

Keputusannya, aku berjaya mendapat tempat ke-4 (total 32 pusingan). Agak kecewa kerana gagal dapat podium. Berpunca daripada masalah motor. Bkn pada performance tp disebabkan oleh seat yang tercabut. jd, pada Moto 1, hampir 45 minit aku ride tanpa seat. Boleh bayangkan?

Nampak rendah? Mcm bawak chopper

Nampak rendah? Mcm bawak chopper

So, aku gagal memberikan persembahan terbaik terutama skali pada Moto 2. Terpaksa mendaki bukit dengan keadaan selut pada bhgn bawah. Ramai yang kantoi. Aku plak mmg dah kepenatan dan tak larat. Hasilnya aku terpaksa retired awal. Agak kecewa sbb sepatutnya aku kena rehat, yg penting kumpul jumlah pusingan.

Apa-apa pun amat berpuas hati gak. InsyaAllah, next time aku kena bersedia lebih awal.

Bawah nih koleksi video dan gambar race pada hari tersebut :-

http://picasaweb.google.com/mesef1982/Kotadamansara2?authkey=s2aZAa6gG8c&feat=embedwebsite#


Advertisements

Offroad is dangerous! December 27, 2008

Posted by sputera in offroad.
3 comments

Sepertimana tajuk di atas, aktiviti offroad nih memang merbahaya. Jadi, selain kelengkapan fizikal, korang mestilah bersedia dari segi mental dan ketahanan diri. Fokus terhadap tunggangan korang.

Terdapat beberapa situasi yang betul2 merbahaya sepanjang aku terlibat dengan aktiviti offroad nih terutamanya trail riding berbanding trek. Antara trail riding yang aku rasa amat merbahaya dan perlukan konsentrasi ialah Bkt Subang – Kerling dan Nilai – Bagan Lalang.

Bukit Subang – Kerling

Jarak dua hala lebih kurang 170-180. It’s an easy trail but the most toughest endurance trail yang aku pernah lalui. Mungkin bagi seorang beginner, trail nih tak la susah sgt, tp, memerlukan stamina yang tinggi dan jugak konsentrasi.

Jalan penuh berliku iaitu terlalu bumpy di beberapa tempat dan trail nih berkelajuan tinggi or erti kata lain, hi-speed trail. Purata kelajuan yang aku sertai dalam 80-90km/h. Onroad may be slow, but offroad??? dengan jarak yang jauh bermula dari Bkt Subang hinggalah ke Kerling (hampir dengan Tg. Malim) mengambil masa dalam 2 jam (non stop).

Alhamdulillah, aku berjaya atasi trail nih cuma masalah bila dalam perjalan balik jer. Dengan keadaan fizikal dan mental yang lemah (letih sebenarnya dan mengantuk) aku hilang sedikit konsentrasi. Dan aku jatuh sekali, nasib baik jatuh kat lumpur, so xdela truk sgt sbb mcm jatuh atas tilam jer. No injury.

Aku amat berbangga dengan prestasi yang ditunjukkan oleh motor aku nih, MZ125 SM (with SX tyre) mampu bersaing dengan YZF450, XR250 dan XR 450. Terutama masa perjalanan pulang, totally aku x guna brek belakang sbb brek pad dah abis!!!. Aku tak prepare awal2 utk tukar brek pad. So, just guna brek depan jer.

Nilai – Bagan Lalang

Selama nih aku dah beberapa kali lalu trail Nilai – Bagan Lalang. Tetapi kali nih berbeza sikit sbb entry point yang baru. Aku n my friend, Fendi yang menggunakan KTM200EXC mula pada pukul 8:00pg.

Jalan yang agak lurus dan dari mata kasar, nampak mudah ttp tidak. Keadaan trail kat sini sukar utk dijangka dan xde flow. Kalo senang, senang sgt, kalo bumpy, bumpy sgt. Byk kepelbagaian berbanding trail Bkt. Subang-Kerling. Cuma trial nih pendek jer. Dlm 80 km pergi balik.

Dan buat pertama kali sepanjang aku memulakan aktiviti offroad nih, aku terbayang wajah anak dan isteri. Sesuatu yang sukar dijangka, aku mengalami saat-saat yang teramat takut. Sama ada aku akan terlentang di hospital atau lebih teruk lg.

Motor sedang menuruni bukit dgn agak laju dan keadaan trail yg terlalu bumpy (sblm nih xde mcm nih pun) aku hampir gagal mengawal motor. Motor aku strait menghala ke sebatang pokok kelapa sawit tp, nasib baik bila dah hampir, kawasan situ agak membukit dan motor pun menghala ke tengah semula. Ingatkan setel kat situ tp, melintang plak tiang batu dan aku terus menghentamnya.

Motor aku melompat tinggi dan landing dengan tayar depan. Menurut kata Fendi, motor aku wikang masa kat udara (masa melompat tuh). Dan at last aku berjaya jugak kawal motor dan trus berhenti. Ambik nafas dan cuma bertenang. Tp, si Fendi boleh bantai gelak kaw2. Dia pun memula mmg cemas sgt tp, jd klakar sbb aku x jatuh2. siot punyer member.

Lepas everything dah ok, kitorg teruskan perjalanan dan memacam perkara berlaku. Bayangkan kitorang start kul 8:00++, tp sampai ke Bagan Lalang pukul 12:00++. 2 jam utk 40km. Sbbnya si Fendi bleh berkubang dalam parit. Hahaha… alamatnya enjin n ekzos masuk air… terpaksala jd mekanik.

Tgh keluarkan Fendi n motor dia...

Tgh keluarkan Fendi n motor dia...

Masa balik plak, Fendi jatuh agak truk jugak. Sampaikan tangan dia bengkak n esoknya gi X-Ray takut tulang crack. Puncanya sbb dia lost fokus, tgk kapal terbang melintas…. Hahahha…

Apa-apa pun, berhati-hati dan selamat beramal…