jump to navigation

DIY Body Sticker oleh Fooqaw September 24, 2008

Posted by sputera in Make Over.
trackback

Proses DIY ini dilakukan oleh salah seorang pemilik MZ iaitu, Mr. Fooqaw. Atas dasar motor beliau yg langsung xde body sticker, so, dia nak buat sendiri la.

Buat permulaan, apa yang diperlukan oleh beliau ialah gambar rujukan. Tak kirala motor apa pun asalkan kita minat dengan design motor tuh, ikut jer. Pilihan Mr. Fooqaw ialah :-

Suzuki DRZ

Suzuki DRZ

Proses dia dimulakan dengan mangambil potongan shape motor MZ. Bhgn yang perlu kita tampal untuk motor kita. Proses nih menggunakan surat khabar sahaja.

Potongan surat khabar ditampal pada bhgn belakang stiker.

Potongan surat khabar ditampal pada bhgn belakang stiker.

Confirmkan atau pastikan potongan surat khabar tersebut dengan menampal pada coverset (shroud).

Kedudukan potongan yang tepat.

Kedudukan potongan yang tepat.

Bila dah confirm, potong sticker tersebut mengikut potongan surat khabar.

Sticker yang sudah dipotong

Sticker yang sudah dipotong

Bahagian terakhir dengan menampal sticker tersebut pada keseluruhan coverset. Pastikan buat dengan teliti supaya hasilnya memuaskan.

Tadaaa.... dah siap dah...

Tadaaa.... dah siap dah...

Segala kos dan peralatan yang diperlukan seperti berikut:-

  1. Sticker = RM15
  2. Surat khabar = free.
Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: