jump to navigation

Ride To Bagan Lalang August 7, 2008

Posted by sputera in Gallery.
trackback

Tarikh : 28 July 2008
Hari : Isnin
Masa : 8.00 pg

Ride bermula dari Nilai – KLIA – Kg. Bangkong – Bagan Lalang. Jarak perjalanan sehala dalam 50 kilometer. Masa nih aku ride sengsorang. Carik risiko. Hahaha…

Nih antara gambar riding aku Isnin ari tuh:-

Permulaan riding

Permulaan riding

Runaway utk pesawat mendarat

Runaway utk pesawat mendarat

Perhentian pertama di KLIA Downtown

Perhentian pertama di KLIA Downtown

Permulaan utk 2nd stage

Permulaan utk 2nd stage

Berehat kejap sambil bleh tgk pesawat berlepasBerehat kejap sambil bleh tgk pesawat berlepas
Pintu masuk ke Kg. Bangkong

Pintu masuk ke Kg. Bangkong

Halangan terakhir meniti batu2 yang dijadikan empangan.

Halangan terakhir meniti batu2 yang dijadikan empangan.

Sepang Gold Coast, lokasi terakhir.

Sepang Gold Coast, lokasi terakhir.

End of journey...

End of journey...

Dan beberapa tempat yang mencabar xde gambar sbb takut…. Hahahaha… Memandangkan ride sorg2, so kena speed je la….

Advertisements

Comments»

1. Jay - August 7, 2008

wah… dah pakai tayar SX la.. terima Kasih la wahai abg putera sebab susah2 je buat blog untuk MZ nih.. terharu saye..

2. fooqaw - August 7, 2008

heheh..dah tuko hand protector eh bro..brand ape tuh? mana cilok?
sorang2 pon layan eh..gila!

3. sputera - August 7, 2008

Jay,
Mana tahan tayar SX siap gelung+jejari+hub+tayar baru = RM600.
Terus angkat la. Adala lobang…

Fooqaw,
Itu hand protector original Acerbis ma… Aku beli 2nd jer kat Akim@motokoto…
Yg asal dah patah masa eksiden.

4. delarocha - August 8, 2008

wah,congrats bro! 1 giant leap for MZkians..
haha..

aku tengok condition jalan die pkai tayar motard pon bole je..ni yg nk join ni..

kalau ada barang2 second hand nk jual btau aku eh..lagi2 tayar

5. sputera - August 8, 2008

kalo btul nak, bleh la… ikut trail yg motard bleh lalu…
no hal, kalo gian sgt nak offroad… hahaha…

6. CONGA_ATTACK! - August 8, 2008

best best….. semangatttttttt …. haih …cepat lah motor ku keluar …. bleh ikut abg putera jalan 2 dalam hutan. geng…. kat area KUala kubu bharu pun ada trail yang agak ‘cara’ , tapi ‘kesusahannya’ ok untuk MTB , untuk MZ rasanya memang kena tayar SX, sebab jalan berbatu2 sungai, licin plak tuh. Kena cari en. Jay lah beli tayar bunga . best best

7. adi - August 8, 2008

xbley masuk gaMba ko, kalau ado gamba bley cuci mato den nih, dah pOdih mato den ni nak membaco yooo, tunjukkan laa sket moto korang kek dalam nih haa, nak pi minom samo xdapek, kito minom kek sini jeela sambil menaip… nak belek2 moto korang dopan mato xdapek, belek dalam nih pun da cukup aaaa…. eden ado kek melako bandaraya warisan dunio nihaa korang ado kek ibu negarooo,

8. sputera - August 12, 2008

ekau kalao nak lotak gambar, ko email yo gambar tu kek den.. nanti den upload la sini ha…

9. Gracie Biagini - September 27, 2016

Appreciate you sharing. My grandfather used to say “Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving” 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: